Votar en negre

Penso que hauríem de tenir dret a no votar a favor de ningú (especialment amb un nivell tant baix de candidats: Masdelman, Nocilla…) i en canvi fer-ho ben contra d’un partit que no volem de cap de les maneres que obtingui cotes de poder.

Un vot en negre es restaria d’un vot a favor i serviria per poder fer vot de càstig sense afavorir ningú que tampoc no ens interessa. Trencariem el bipartidisme. Afegiríem un matís important a les eleccions i segurament n’augmentaríem la participació. Democràcia volia dir poder per poble no? A veure si es va notant, això.

Votar contra algú és una opinió i excercici de dret tant legítim com fer-ho a favor.

A part, es podríen establir uns mínims de participació raonables i si cap partit no els assoleix repetir les eleccions… així aprendrien a prendre’ns per imbècils.

ALTRES MESURES:

1) Del pressupost de cada partit per a fer la seva campanya electoral caldria restar-ne una part proporcional per a "desfer-la" i netejar-ho tot. Passats quinze dies de les eleccions, funcionaris municipals haurien de recórrer els carrers de cada municipi i comptar "caps de candidat". Els candidats, personalment, hauríen de pagar als serveis de neteja "a tant el cap".

2) Totes les declaracions polítiques en mítings i actes públics de campanya hauríen de ser recollides per una oficina notarial que expediria un contracte de serveis vinculant entre la persona que fa les declaracions (i la seva força política) i el poble. Amb les mesures pertinents en cas d’incompliment.

3) Comparativa: s’hauria de fer un test a tots els candidats que es veiéssin obligats a respondre’l de manera vinculant amb la seva ACCIÓ DE GOVERN. La resposta donada al test marcaria l’acció de l’executiu per llei i no podríen apartar-se de la seva declaració d’intencions.

O no? O volem que un grapat d’imbècils mediocres ens robin els diners, ens facin perdre el temps i ens tractin com si també fóssim idiotes?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.